Mijn naam is Rozan. Ik woon in Brussel.

In het derde leerjaar schreef ik in een vriendenboekje dat ik later stewardess of politieagente wilde worden. Toen ik 10 jaar later écht voor de keuze stond, klopte dat vriendenboekje al lang niet meer. Alleen had ik geen flauw idee wat ik dan wél wilde worden…

Ik heb dan maar een keuze gemaakt op basis van wat ik goed kon, en trok met mijn talenknobbel richting Antwerpen om er Vertaalkunde te gaan studeren – maar of ik nu per se vertaler wilde worden… Dat niet, nee. Maar bij gebrek aan een beter plan besloot ik deze koers aan te houden.

Ik studeerde af en belandde per toeval in de reclamewereld, waar ik – zo besloot het lot – copywriter werd. Bleek dat ik er nog best goed in was ook. Na een tijdje begon er echter iets te knagen…ik vond het eigenlijk niet zo leuk. Ik kon het niet goed verklaren, maar deze job paste gewoon niet bij mij…

De welbekende vraag drong zich weer op: welke job dan wel? Maar jammer genoeg had ik nog steeds geen duidelijk idee van wat mijn passie was.

Ik ben dan maar op “verkenning” gegaan, en heb vervolgens o.a. gewerkt als hotelreceptioniste, docent Engels-Nederlands, journaliste en HR consultant. Toen al deze jobs tot mijn grote frustratie ook niet de juiste match bleken, ben ik zelfs teruggekeerd naar de reclame, waar ik 5 jaar lang als freelance copywriter heb gewerkt.

Maar het bleef knagen… Wat was mijn droomjob toch?

Ineens ging er (in de verte) een belletje rinkelen. Door de jaren heen had ik verschillende blogs opgestart, gewoon, als hobby. Vaak interviewde ik daar andere mensen voor, en dat vond ik altijd superleuk om te doen. Ik was altijd nieuwsgierig, wilde bv. weten hoe mensen hun passie hadden ontdekt, wat ze dreef, wat ze gelukkig maakte… Waarom dáár mijn werk niet van maken?

Een website maken over mensen en hun beroep – dat leek me fascinerend. Hoe zou het zijn om te werken als piloot, als redactrice, als advocaat?
En ik was vast niet de enige die hier nieuwsgierig naar was…

Zo ontstond het idee voor Wat Doe Jij; een project waar ik niet alleen zelf gelukkig van word, maar ook anderen mee kan helpen.

Ik hoop dat Wat Doe Jij alvast een paar van jouw eigen vragen weet te beantwoorden, en je ook weet te inspireren. Ga er lekker voor zitten en blader op je gemak door de (vele) opties – wie weet staat jouw droomjob er wel tussen?

Succes!

Rozan